Museumstoomtram bezoeken? Daarna naar De Nadorst in Blokker

De machinist fluit. De stoker gooit kolen op het vuur. De locomotief fluit… De Museumstoomtram vertrekt op een historische reis door Noord-Holland! Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik rijdt de stoomtram van dorp naar dorp en doet daar de mooiste plaatsen aan. Geniet in de authentieke, teakhouten rijtuigen van het prachtige uitzicht en leer alles over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. Bent u terug in Hoorn en hongerig? Sluit de dag dan in dezelfde stijl af en kom heerlijk eten bij familierestaurant De Nadorst in Blokker.

De Museumstoomtram bezoeken

In 1968 werden de eerste ritten met de stoomtram gemaakt vanaf station Hoorn. Inmiddels zijn de (meer dan 100 jaar) oude teakhouten rijtuigen museumstukken, maar nog even zo comfortabel en stijlvol ingericht als destijds. Naast een gezellige en fijne rit vertellen vrijwilligers van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. De collectie stoomtramlocomotieven, rijtuigen en wagens worden al rijdend gepresenteerd op de vroegere spoorweg tussen Hoorn en Medemblik die – compleet met veel van de oorspronkelijke stations – werd behouden.

De route

De Museumstoomtram bezoeken? Dat betekent gegarandeerd een leuke dag van huis. Misschien met vrienden, familie of het hele gezin. De tram rijdt ongeveer zes maanden per jaar, zes dagen per week. Meestal niet op maandag. De route leidt via Enkhuizen naar Medemblik. Tussen Hoorn en Medemblik rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Medemblik en Enkhuizen vaart het museumschip over het IJsselmeer. Het is mogelijk om verschillende routes te kiezen, al dan niet met boottocht. Wat u ook kiest; u bent verzekerd van een geweldig uitstapje; een reis terug in de tijd over het West-Friese platteland. Bezoek de Museumstoomtram en proef de sfeer van weleer.

Dagje museumstoomtram afsluiten bij De Nadorst

Uw dag helemaal in Noord-Hollandse stijl afsluiten? Kom dan na afloop van de rondreis met de Museumstoomtram eten bij restaurant De Nadorst in Blokker. Verscholen in een authentieke boerderij – vroeger een uitspanning waar de paarden te drinken kregen – is tegenwoordig een rustiek familierestaurant gevestigd. Pannenkoeken of kindermenu’s voor de kleintjes. Voor de volwassenen een heerlijke runderstoofpot met lokaal gebrouwen bier; het gevarieerde menu biedt iedereen wat wils. Kinderen kunnen bij De Nadorst bovendien heerlijk spelen en de ouders genieten van de warme sfeer, het knapperende haardvuur en de luxe wereldkeuken.

 

CONTACT

(0229) 23 26 79
info@nadorst.nl

Westerblokker 171
1695 AE Blokker
Plan je route

openingstijden

Donderdag t/m maandag vanaf 10 geopend
Dinsdag en woensdag gesloten
Vakantiesluiting van 23 juli t/m 14 augustus 2024

Wilt u reserveren?

Voor een gezelschap tot 6 personen kunt u gebruikmaken van de button "reserveren" rechts onderaan de pagina.

Bij een reservering van meer dan 6 personen of voor een speciale avond, dan kunt u het contactformulier invullen en nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!

Cadeaubon

Bij ons kunt u al vanaf 15 euro terecht voor een Nadorst dinerbon!