Combineer Molen de Krijgsman met een etentje bij Nadorst

Hoe wordt echt ambachtelijk brood gebakken? Op welke manier wordt tarwe gemalen en hoe ziet een maalzolder eruit? Ontdek het allemaal bij Molen de Krijgsman in Oosterblokker, vlakbij Hoorn. Bij De Krijgsman worden in het weekend verschillende broodsoorten gebakken. In alle rust en op authentieke eigen wijze. En dat betekent vers, smaakvol en langer houdbaar brood. Op zoek naar een leuk uitstapje in Noord-Holland? Kom dan naar Molen de Krijgsman in Blokker en sluit de dag smaakvol af met een lunch of diner bij het nabijgelegen restaurant De Nadorst.

Over Molen de Krijgsman

De geschiedenis van Molen de Krijgsman begint omstreeks het jaar 1600. Decennia lang stond hier een prachtige molen, die in 1862 bij een storm werd verwoest. Hiervoor in de plaats werd een nieuwe, achtzijdige molen gebouwd; De Krijgsman. Het geluk was de molen niet gezind, want enkele jaren later brandde hij uit na een blikseminslag. Toch werd hij weer opnieuw opgebouwd, ditmaal met materialen van een andere molen. Het werd Molen de Krijgsman zoals die ook vandaag de dag nog in gebruik is.

Tegenwoordig niet meer met zijn originele functie, maar onder andere voor workshops, rondleidingen, een winkeltje en een petit café voor onder andere koffie en zelfgebakken taart. Bij molen De Krijgsman draait alles om de ambachtelijke manier van werken. een eigen receptuur en een gastvrij onthaal. Wist u trouwens dat Molen de Krijgsman in de wijde omgeving bekend staat om de overheerlijke oliebollen in december?

 

Blokker & Oosterblokker

Heeft u iets te vieren of wilt u met uw familie, vereniging of vriendengroep een leuke activiteit ondernemen in Noord-Holland? Dan is een bezoek aan Molen de Krijgsman een echte aanrader. Proef de sfeer van vroeger en kijk uw ogen uit in de prachtige molen. Zie met eigen ogen hoe ambachtelijk brood wordt gebakken en geniet er nog de rest van de week van. Molen de Krijgsman is een stellingmolen in Oosterblokker en ligt aan de

Noorderdracht 61, Oosterblokker. Blokker is een dorp dat is verdeeld in twee gedeeltes. De Oosterblokker maakt deel uit van de gemeente Drechterland en de Westerblokker van de gemeente Hoorn.

 

Sluit een bezoek aan Molen de Krijgsman smaakvol af

Een bezoek aan Molen de Krijgsman gebracht en trek gekregen van al dat lekkere eten? Dan mag een bezoek aan restaurant De Nadorst in Blokker niet ontbreken. In de authentieke boerderij kunnen kinderen genieten van pannenkoeken of andere heerlijkheden en de volwassenen van een overheerlijke lunch of diner. Bekijk het menu.

 
 

CONTACT

(0229) 23 26 79
info@nadorst.nl

Westerblokker 171
1695 AE Blokker
Plan je route

openingstijden

Donderdag t/m maandag vanaf 10 geopend
Dinsdag en woensdag gesloten
Vakantiesluiting van 23 juli t/m 14 augustus 2024

Wilt u reserveren?

Voor een gezelschap tot 6 personen kunt u gebruikmaken van de button "reserveren" rechts onderaan de pagina.

Bij een reservering van meer dan 6 personen of voor een speciale avond, dan kunt u het contactformulier invullen en nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!

Cadeaubon

Bij ons kunt u al vanaf 15 euro terecht voor een Nadorst dinerbon!