MAK BLOKWEER NATUURSPEELTUIN

Als de kinderen blij zijn, zijn de ouders het ook. En hoeveel meer dan spelen met wat touwen, water en stenen is er nodig om kinderen tevreden te houden? Lekker klimmen en klauteren, spetteren en kliederen en op ontdekkingstocht in de natuur. In Blokker (Noord-Holland) ligt natuurpark Blokweer met daarin een prachtige natuurspeelplaats voor kinderen. Geen felgekleurde speeltoestellen maar een ouderwetse waterpomp, ontdekkingsplaatsen en klimrotsen. Kortom: spelen zoals spelen ooit bedoeld was. Hongerige magen kunnen na afloop worden gevuld bij Restaurant de Nadorst in Blokker met een gratis parkeer mogelijkheid op loop afstand van Mak Blokweer. 

Natuurpark Blokweer

Blokweer is een natuurpark dat werd gecreëerd om de oprukkende woningbouw in de omgeving van Hoorn tot stilstand te brengen. Om de natuur een eigen plekje te gunnen en ruimte te behouden voor mens en dier. Het prachtige gebied ligt aan de westkant van Blokker, ingeklemd tussen de Westerblokker, de Oostergauw en de bebouwde kom van Blokker zelf. Met behulp van geiten en schapen wordt het gebied ecologisch beheerd.

 

Van snoepbos tot waterzuivering

Door het natuurpark lopen verschillende paden en is voor jong en oud van alles te beleven. Zo is er een heus snoepbos te vinden waar wilde vruchten en noten geplukt kunnen worden. Ook het Milieu Activiteitencentrum en Kijkboerderij (MAK) is naastgelegen; de plek waar de schapen en geiten grazen en waar water op natuurlijke wijze wordt gezuiverd. Erg leerzaam en leuk om te zien.

 

Natuurspeeltuin Blokker

Een van de meest populaire attracties van Natuurpark Blokweer is de Mak Blokweer natuurspeeltuin. Een plek waar kinderen al sinds de opening in 2011 (en de ouders stiekem ook) graag komen spelen. Touwen over het water, schommels van natuurlijke materialen en stokken en boomstammen om zelf hutten en andere dingen te bouwen. Geen kind zal zich er vervelen.

 

Van Mak Blokweer Natuurspeeltuin naar De Nadorst

Moe en hongerig van al dat kijken en buitenspelen? Dan ligt gelukkig even verderop Restaurant de Nadorst; een echt familierestaurant met een heerlijk menu voor jong en oud. Van frietjes en pannenkoeken tot luxueuze gerechten uit de wereldkeuken. Voor ieder wat wils. Sluit een dag in de Mak Blokweer natuurspeeltuin helemaal af in Noord-Hollandse sfeer en geniet bij restaurant De Nadorst. Nog niet uitgespeeld? Restaurant de Nadorst is een echt familierestaurant, waar kinderen heerlijk kunnen spelen en ouders helemaal tot rust komen.

CONTACT

(0229) 23 26 79
info@nadorst.nl

Westerblokker 171
1695 AE Blokker
Plan je route

openingstijden

Donderdag t/m maandag vanaf 10 geopend
Dinsdag en woensdag gesloten
Vakantiesluiting van 23 juli t/m 14 augustus 2024

Wilt u reserveren?

Voor een gezelschap tot 6 personen kunt u gebruikmaken van de button "reserveren" rechts onderaan de pagina.

Bij een reservering van meer dan 6 personen of voor een speciale avond, dan kunt u het contactformulier invullen en nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!

Cadeaubon

Bij ons kunt u al vanaf 15 euro terecht voor een Nadorst dinerbon!