Van Historische tuin Blokker naar restaurant De Nadorst

Wie Noord-Holland hoort, denkt direct aan bloembollen en veilingen. Niet gek, want de provincie kent een rijke geschiedenis waar het tuinbouw betreft. De Historische tuin is een botanische tuin die een mooi beeld schetst van de werkwijze van kwekers en fruittelers in vroegere jaren. Een geweldig uitstapje voor iedereen met groene vingers. Bloemen, bomen, fruit; u leert alles over de teelt van vroeger tot nu. Daarna hongerig? Sluit dan de dag in Noord-Hollandse stijl af bij Restaurant de Nadorst in Blokker, vlakbij Hoorn.

Wat is de Historische tuin?

De Historische Tuin Blokker toont de belangrijkste facetten tuinbouw en fruitteelt vanaf het jaar 1700 (ongeveer). Er is van alles te zien en beleven. Bijvoorbeeld vroeger geteelde gewassen, fruitbomen, kassen en een historisch schoorsteen zoals die vroeger in het gebied werd gebruikt. Voor groepen zoals families, vrienden of collega’s zijn ook groepsarrangementen en excursies mogelijk.

Leren, genieten en behouden

Een bezoek aan de Historische Tuin Blokker is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook nog eens hartstikke nuttig. De Historische tuin heeft namelijk een als functie om vroeger geteelde gewassen te behouden en te tonen, net als oude teeltwijzen en het behouden van spullen die belangrijk zijn voor de geschiedenis van de fruitteelt. Met een bezoek aan de Historische Tuin draagt u een steentje bij aan deze historie.

Nagenieten van uw bezoek aan De Historische tuin in blokker

De smaak te pakken van de Noord-Hollandse historie? Eindig de dag dan met een etentje bij restaurant De Nadorst in Blokker. In deze prachtige boerderij, vroeger een uitspanning en rustplek voor de paarden, is tegenwoordig een fijn restaurant gevestigd. Met een warme sfeer en een uitgebreid menu voor jong en oud, heeft iedereen hier een heerlijke avond. Of u nu kiest voor pannenkoeken of van de menukaart. Kinderen kunnen zich uren vermaken in de ruime speelgoedhoek of op de skelters. Bij mooi weer kunt u natuurlijk ook buiten nagenieten van uw bezoek aan De Historische tuin in Blokker.

CONTACT

(0229) 23 26 79
info@nadorst.nl

Westerblokker 171
1695 AE Blokker
Plan je route

openingstijden

Donderdag t/m maandag vanaf 10 geopend
Dinsdag en woensdag gesloten
Vakantiesluiting van 23 juli t/m 14 augustus 2024

Wilt u reserveren?

Voor een gezelschap tot 6 personen kunt u gebruikmaken van de button "reserveren" rechts onderaan de pagina.

Bij een reservering van meer dan 6 personen of voor een speciale avond, dan kunt u het contactformulier invullen en nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!

Cadeaubon

Bij ons kunt u al vanaf 15 euro terecht voor een Nadorst dinerbon!