Bezienswaardigheden Hoorn

Tot eer van haer geslagt, tot lof van dese daad die klampen hem aen boort die weten noch wel raedt, hier is een Hoorns hop, daer gaet ’t op een veghten daer siet men ’t eene schip vast aen ’t ander heghten, daer siet men reghte liefde daer doet men onderstant daer, veght men sonder gelt voor ’t lieve vaderland

Bovenstaande tekst – te vinden op een gevel in de binnenstad van Hoorn – verwijst naar een slag die decennia geleden nabij Hoorn plaatsvond. Tegenwoordig is hiervan in het vredelievende plaatsje nog maar weinig te merken. Gezinnen eten ijsjes, toeristen maken foto’s en bootjes meren aan. Alleen de authentieke panden, prachtige slotgrachten en oude klinkerweggetjes lijken nog een pad naar vroegere tijden te banen. Bezoek ook eens een van de vele bezienswaardigheden van Hoorn, en sluit de dag daarna in stijl af bij Restaurant de Nadorst.

Dagje uit in hoorn

Hoorn is een op en top gezellige plek voor een dagje uit. Met de familie, met vrienden of zomaar eens samen met je partner. En dan met name de binnenstad. Voel de rijke historie van Hoorn met een wandeling door het centrum. Plof bij mooi weer neer op één van de fijne strandjes of breng een bezoek aan de populaire Hoornse kaasmarkt; een speltakel van boeren, handelaren, beemsterkaas en het oer-Hollandse handjeklap. Jong en oud kunnen zich in Hoorn met alle gemak een dag vermaken. Ook leuk: bezoek een van de vele havens en waan jezelf ergens ver in het buitenland.

 

Meer bezienswaardigheden Hoorn

Slecht weer? Ook dan is er in Hoorn van alles te zien en te beleven. Breng bijvoorbeeld  een bezoek aan het Westfries museum, het Museum van de 20e eeuw of de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Ook in één van de vele galeries kunnen kunst- en cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Even genoeg van de bezienswaardigheden? Shoppen in Hoorn is ook leuk. Er is een ruim aanbod aan winkels. Verlaat de grote winkelstraten en duik de kleine steegjes in voor de leukste Noord-Hollandse winkels en spulletjes.

 

Uit eten in Hoorn: Nadorst

Wie een dag vol bezienswaardigheden echt goed wil afsluiten, zoekt natuurlijk een restaurant voor een lekker etentje. Uit eten in Hoorn is een beleving op zich. Er zijn tal van goede restaurants te vinden. Zo ook restaurant de Nadorst; al eeuwenlang gevestigd in Blokker, pal naast Hoorn. Sinds 1968 werd deze uitspanning voor paarden omgetoverd in een eigentijds restaurant. Verscholen in een riante, authentieke en monumentale boerderij. Helemaal passend bij de bezienswaardigheden van Hoorn. Ontdek ons echte Noord-Hollandse menu.

CONTACT

(0229) 23 26 79
info@nadorst.nl

Westerblokker 171
1695 AE Blokker
Plan je route

openingstijden

Donderdag t/m maandag vanaf 10 geopend
Dinsdag en woensdag gesloten
Vakantiesluiting van 23 juli t/m 14 augustus 2024

Wilt u reserveren?

Voor een gezelschap tot 6 personen kunt u gebruikmaken van de button "reserveren" rechts onderaan de pagina.

Bij een reservering van meer dan 6 personen of voor een speciale avond, dan kunt u het contactformulier invullen en nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!

Cadeaubon

Bij ons kunt u al vanaf 15 euro terecht voor een Nadorst dinerbon!